Pitch your podcast

De podcast is bezig aan een ongekende opmars...

Wat is het geheim van deze populariteit? En wat kunnen merken daarvan leren? Je kunt een podcast namelijk slim inzetten voor merkpositionering, een centrale rol geven in de content strategie of hem gebruiken om medewerkers betrokken te houden bij het nieuwe werken. Of je verbindt je merk aan één van de vele populaire podcasts die er al zijn! Welke weg je ook kiest, op de Dutch Podcast Conference leer je volop van de inzichten, praktische tips en ervaringen.

Tijdens de Pitch Your Podcast sessie op het allergrootste podcast event van Nederland mogen 3 aanstormende podcasters hun verhaal vertellen. In een korte pitch doe je jouw succesverhaal uit de doeken: wat jouw format is, hoeveel bereik je podcast genereert en hoe jij de connectie maakt met je doelgroep. Daarmee bieden wij een podium aan inspirerende cases én hopen we een brug te slaan tussen succesvolle makers en adverteerder die graag hun naam willen verbinden aan een podcast.

 

Podcasts op het podium

Scherpschutters

Scherpschutters zijn mensen met een militaire mindset voor het echte leven. De term ‘rammen met je kadaver’ is ons motto en gaat veel verder dan alleen hard werken in de sportschool. Het betekent dat je jezelf kent, weet waar je heen gaat en nooit opgeeft. Dat je iedere dag weer het gevecht met jezelf durft aan te gaan.

Marc Pollen is de main host en creator achter Scherpschutters. Zijn achtergrond ligt bij het Korps Mariniers en NLMARSOF, waar hij tactisch commandant was van de antiterreureenheid M-Squadron binnen de Dienst Speciale Interventies (DSI). Vanuit deze achtergrond maakt hij connectie met zijn gasten en hun verhalen.

Hard Gras

Hard Gras PodcastDe Hard Gras podcast is een wekelijkse podcast over achtergrondverhalen uit de voetbalwereld en stamt af van het literaire voetbalmagazine Hard Gras, dat opgericht is door Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan midden jaren ’90, de podcast zelf bestaat nu twee jaar. In de studio schuiven wekelijks vier gasten aan die naast het nieuws in het voetbal en de maatschappij bespreken, ook vertellen over hun ervaringen als journalist, auteur of verslaggever. Een mooie mix tussen actualiteit en anekdotes.

Pelle Baas, oprichter van boutique podcastbureau Brocast Media.

Lotgenoten Podcast

DE #1 PODCAST VOOR ONDERNEMERS

Jaro Knoppert & Koen Stam bieden ondernemers een Lotgenoot die inspireert, motiveert en informeert door middel van wekelijkse podcasts. In de podcasts hebben de mannen het met succesvolle ondernemers, sporters en creativelingen over het pad naar succes, de pieken en dalen van een succesvolle ondernemer en een breed scala aan andere onderwerpen.

Wat ooit begon op de zolderkamer bij de ouders van Jaro is uitgegroeid tot de #1 podcast voor Nederlandssprekende ondernemers. Tegenwoordig bereiken de mannen maandelijks 150.000+ luisteraars en spreken wekelijks gasten als Alistair Overeem, Joey Bravo, Kosso en nog veel meer.

"Je bent geen vriend, je bent een lotgenoot" - Winne '09